Ga naar:
- Is het slecht om gel-nagellak langdurig te laten zitten?
- Hoe lang moet je je nagels met rust laten na gel-manicure schade?
- Hoe kan je zien of je nagels schade hebben door gels?
- Hoe weet je of je allergisch bent voor gel-nagellak?
- Zo zorg je tussen manicures goed voor je nagels
Gel-nagels zijn de ultieme go-to voor een vlekkeloze, langdurige manicure. Maar als je ze non-stop hebt gedragen, sturen je nagels misschien een kleine SOS. Dus, hoe weet je wanneer het tijd is om ze een pauze te geven? En aangezien nagels niet als 'levend' worden beschouwd omdat het zichtbare deel van de nagel bestaat uit dode cellen; moet je ze dan echt laten ademen tussen salonafspraken?
Giorgia Capella, head of education & spa van The Gel Bottle vertelt Women's Health UK hoe lang je tussen gel-afspraken moet wachten en of nagels echt een pauze van gels nodig hebben.
Is het slecht om gel-nagellak langdurig te laten zitten?
'Nagels hebben van nature geen pauze nodig van het aanbrengen van het product, omdat nagels niet uit levende cellen bestaan', zegt Capella.
'Je nagels krijgen zuurstof en voedingsstoffen uit je bloedtoevoer in plaats van uit de lucht eromheen.' Daarom, voegt Capella toe, 'zou de gezondheid van de natuurlijke nagels nooit aangetast mogen worden door consistente afspraken en het correct aanbrengen van het product.'
Er komt echter een maar aan. 'In gevallen waarin de natuurlijke nagel is beschadigd door onjuiste processen of toepassing, is het raadzaam om de schade te laten uitgroeien voordat je het product verder aanbrengt om de gezondheid van de nagel te verbeteren.'
Hoe lang moet je je nagels met rust laten na gel-manicure schade?
'In gevallen waarin de natuurlijke nagel is beschadigd door overmatig vijlen of onjuiste voorbereiding en toepassing, kan een technicus adviseren om de gezondheid van de nagel te laten herstellen voor je een nieuwe afspraak maakt. Dit hangt af van de gezondheid van de nagel en de specifieke schade die is veroorzaakt', adviseert Capella.
'Als u denkt dat je nagels zijn beschadigd, raden we je aan om een professional te raadplegen over een geadviseerd behandelplan', voegt ze toe.
De duur van de pauze hangt af van waar de schade op de nagel zit. Gemiddeld groeien nagels ongeveer een tiende van een inch (2,5 millimeter) per maand. In dat tempo kan het ongeveer 3 tot 6 maanden duren om een nagel volledig te vervangen. Als de schade zich dicht bij de bovenkant van de nagel bevindt, dan gaat het om weken, niet over maanden.
Hoe kan je zien of je nagels schade hebben door gels?
Zoals Capella uitlegt, is het vaak zo dat onjuiste toepassing en slechte verwijderingstechnieken de oorzaak zijn van schade, en niet de ingrediënten in de lak zelf. Tekenen waar je op moet letten zijn:
- Splijten
- Onregelmatigheden
- Breuk
- Verkleuring
- Droge nagelriemen
- Het verschijnen van keratinegranulatie (ruwe, witte vlekken op het oppervlak van de nagel
Hoe weet je of je allergisch bent voor gel-nagellak?
'Allergieën kunnen zich op verschillende manieren uiten, maar meestal merken klanten rode, gezwollen en jeukende huid rond de nagel. In dit geval raden we aan om zo snel mogelijk de technicus te raadplegen en het product te laten verwijderen. Vergeet niet dat een allergie alleen kan worden bevestigd door een allergietest bij een dermatoloog', aldus Capella.
TPO (trimethylolpropaantriacrylaat) en HEMA (2-hydroxyethylmethacrylaat) zijn potentiële allergenen die vaak worden gebruikt in gel-producten. BIAB heeft de Sheers and Shimmers-collectie gecreëerd, die dezelfde iconische BIAB is die je kent en waar je van houdt, maar nu TPO-vrij is. Ze hebben ook hun formules bijgewerkt om 47 procent minder HEMA te bevatten en hebben een stabilisator toegevoegd om splijten te voorkomen, wat zorgt voor een soepelere applicatie-ervaring.
Zo zorg je tussen manicures goed voor je nagels
- Gebruik een nagelriem-olie: deze olie beschermt je nagels en nagelriemen tegen alle mogelijke schade en voorziet de huid tegelijkertijd van voedingsstoffen en hydratatie.
- Hydrateer regelmatig: breng meerdere keren per dag een handcrème aan op je nagels en nagelriemen, vooral nadat je je handen hebt gewassen. Dit helpt om je huid en nagels te versterken.
- Draag handschoenen: niet alleen als het buiten koud is. Door rubberen handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken voorkom je contact met agressieve chemicaliën die bestaande schade kunnen verergeren.
- Knip en vijl je nagels: door je nagels regelmatig te knippen tot een hanteerbare lengte en ze te vijlen met een kristallen nagelvijl, blijven ze in vorm.
- Stop met bijten en peuteren: nagelbijten kan leiden tot infecties omdat je kapotte huid blootstelt aan de bacteriën in je mond. Peuteren aan de huid rondom je nagels stelt deze ook bloot aan mogelijke infecties.
- Neem een supplement: het toevoegen van een supplement dat B-complexvitamines bevat, zoals biotine, kan helpen om nagels te versterken. Sommige onderzoeken suggereren ook dat collageensupplementen de nagelgroei kunnen verbeteren en de sterkte kunnen verbeteren.
Van: Women's Health UK